dimecres, 1 d’abril del 2015

LLORER


(Laurus nobilis)

Castellà: laurel; 
Francès: laurier; Occità: baguièr, rampalm, laurèr;
Anglès: laurel, bay tree, sweet bay;
Alemany: echte lorbeer.

FamíliaLAURÀCIES. Floreix: Març/Maig. 
Alçada: 5 a 15 m.
Marges de boscos.
Medicinal, alimentària, màgica, ornamental.



























PROPIETATS: aperitiu, antisèptic, expectorant, antiespasmòdic, digestiu.


S'UTILITZEN  les fulles i els fruits en infusió (anar molt en compte perquè acaba donant debilitat, doncs és una mica tòxic), decocció, tintura.. per bronquitis, mal de coll, dolors musculars i menstruals.



Les fulles s'utilitzen com a condiment per fer rostits, pasta, estofats i no només donen aroma als guisats sinó que ajuden a pair-los be. Aquí se solen utilitzar les fulles de les branques que s'han portat a beneir el dia del ram.

Un dia de tramuntana.