(Laurus nobilis)
Castellà: laurel;
Francès: laurier; Occità: baguièr, rampalm, laurèr;
Anglès: laurel, bay tree, sweet bay;
Alemany: echte lorbeer.
Família: LAURÀCIES. Floreix: Març/Maig.
Alçada: 5 a 15 m.
Marges de boscos.
Medicinal, alimentària, màgica, ornamental.
|
PROPIETATS: aperitiu, antisèptic, expectorant, antiespasmòdic, digestiu.
S'UTILITZEN les fulles i els fruits en infusió (anar molt en compte perquè acaba donant debilitat, doncs és una mica tòxic), decocció, tintura.. per bronquitis, mal de coll, dolors musculars i menstruals.
Les fulles s'utilitzen com a condiment per fer rostits, pasta, estofats i no només donen aroma als guisats sinó que ajuden a pair-los be. Aquí se solen utilitzar les fulles de les branques que s'han portat a beneir el dia del ram.
Un dia de tramuntana. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada