(Papaver rhoeas)
Castellà: amapola, pipiripip;
Francès: coquelicot; Occità: gau-galin, rosèla;
Anglès: common poppy, red poppy; Alemany: klatsch mohn.
Família: PAPAVERÀCIES. Floreix: Març/Agost.
Alçada: 20 a 60 cm.
Marges de camps, sembrats. Medicinal, alimentària |
PROPIETATS: antitussígena, bèquica, emol·lient,
expectorant, oftàlmica, sedant i lleugerament somnífera sense crear addicció.
També n'hi ha en extracte fluid, en xarop...
Quan es te molt de "dolor" - s'entén reumàtic - es poden triturar
llavors amb mel i prendre'n una cullerada.
ULL si es prenen antidepressius, antihistamínics, alcohol...doncs en pot
potenciar l'efecte. També cal evitar-la durant l'embaràs i la lactància pels
alcaloides que porta.
ALTRES USOS:
Els capolls i les fulles es mengen bullides, al vapor o fresques i tendres com a amanida. Les
llavors s'afegeixen al pa, a pastissos...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada