(Asparagus acutifolius)
Català: espargulera, esparraguera boscana;
Castellà:esparrago triguero, esparraguera de gato;
Francès: asperge sauvage, asperge à feuilles pointues; Occità: espargo fèro
Anglès: sharp-leaved asparagus;
Alemany: strauchiger spargel.
Família: LILIÀCIES.
Floreix: Agost/Setembre.
Alçada: 50 a 200 cm.
Garrigues, marges, olivars.
Medicinal, comestible. |
ES FA SERVIR
quan hi ha retenció de líquids, una mica de restrenyiment...
ES POT
prendre en decocció, en xarop i extracte líquid de les arrels o rizomes, tot i que la manera més
agradable és menjar-ne els brots tendres o espàrrecs (porten molta fibra) i
tant és que siguin fets a la planxa, al vapor, en truita o crus, tot i que s'ha
d'anar en compte perquè quan n'és el temps tenim tendència a menjar-ne masses i
pot provocar àcid úric, tot té una mida...
Quan madura el fruit o baia és negre. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada