(Alliaria petiolata)
Català: herba d'all, aliària;
Castellà: ajera, hierba del ajo, aliaria;
Francès: alliaire officinale; Occità: erbo de l'aiet;
Anglès: garlic mustard;
Alemany: knoblauch rauke.
Família: CRUCÍFERES.
Floreix: Abril/Juny.
Alçada: 20 a 100 cm.
Marges de bosc, prats humits.
Medicinal, alimentaria.
|
PROPIETATS: Estimulant,
diürètica, vulnerària, treu els cucs.
Serveix quan hi ha retenció de líquids, anèmia, debilitat
paràsits intestinals, ferides, urticàries.
Es fa servir la planta sencera sigui fent el suc fresc de la
planta, en infusió o en decocció. Les fulles es poden menjar com a verdura i
dóna sabor d'all.
De la Font rovellada de Requesens - l'Albera |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada