(Glycyrrhiza glabra)
Castellà: palo dulce, orozuz, regaliz.
Francès: réglisse;
Anglès: liquorice.
Família: PAPILIONÀCIES.
Floreix: Maig/Juny.
Alçada: 30 a 100 cm. Herbassars humits |
Antiinflamatòria, antibacteriana, digestiva, diürètica, antial·lèrgica, expectorant, hepatoprotectora...per tant pot suavitzar el mal de coll, processos gripals, calma la tos, és lleugerament laxant, calma l'acides d'estómac, neutralitza el mal alè, per treure gasos i es pot prendre en infusió junt a d'altres herbes a les quals també els hi millora el gust, en extracte, càpsules, xarop, o l'arrel crua com ja he comentat abans.
Tot i això cal anar en compte perque pres molt assíduament pot fer pujar la pressió i l'extracte interactua amb medicaments que serveixen per regular la pressió, la insulina, els diürètics i els relacionats amb esteroides.
CURIOSITATS:
El seu nom prové del grec : glyks, dolça i rhiza, arrel.
És originària de la zona mediterrània i de l'Àsia menor
i en surt espontàniament en els rius Ter i Fluvià, però a Llers se'n pot trobar
a la zona de La Creu, en una finca privada, zona aparentment molt seca però on
hi han sobres de l'aigua del pou del poble per la qual cosa podria ser que fos
gràcies a aquesta humitat que pugui ser tan ufanosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada